Email: [email protected] Vragen? Bel Dr. Sticker: +31 165 534026 nl be de fr uk es

Het verwijderen van stickers

Het verwijderen van stickers

Het verwijderen van stickers is een vervelend en tijdrovend werk. Echter met de juiste kennis en middelen die voorhanden zijn hoeft dit niet zo te zijn. Dr.Sticker geeft tips voor het gemakkelijk verwijderen van stickers.

Het verwijderen van stickers

Vergeet de goedbedoelde huishoudelijke tips die je krijgt van je oma, zoals een sticker insmeren met pindakaas of sinaasappelschil om deze gemakkelijk te verwijderen. Dit is namelijk onzin! Hoe langer de sticker op de ondergrond zal zitten, hoe lastiger deze eraf zal gaan. Daarbij zal de soort ondergrond en type sticker ook van belang zijn. Kortom er zijn nogal wat variabelen die van invloed zijn. Hierbij enkele hulpmiddelen voor het verwijderen van stickers en lijmresten.

Sticker verwarmen met föhn of verfbrander (heatgun)

Verwarm de sticker dusdanig dat de lijmlaag weer zacht/ soepel wordt, hierdoor kan je de sticker gemakkelijk eraf trekken. Gebruik hier voor een föhn of verfbrander (heatgun). Let wel op: Dat je niet te warm gaat stoken (zeker met een heatgun oppassen). Te warm stoken kan betekenen dat er kromtrekking, lakschade of ruitbreuk kan ontstaan.

Sticker verwarmen met een behangstomer

Zeker voor grotere vlakken is een behangstomer een gemakkelijk middel. De behangstomer zorgt dat er in 1 keer een groot vlak op dusdanige temperatuur komt, zodat je het gehele vlak er in 1 keer kan aftrekken. Ook bij retro-reflecterend materiaal kan je het beste een behangstomer gebruiken. Deze hardklevende stugge folie dien je na verwarmen met de stomer, er zo vlak mogelijk af te trekken richting een hoek van 30 graden.

Stickerverwijderaar

Een wondermiddel om snel en schoon te verwijderen, bestel hier de stickerverwijderaar. Dit product zorgt dat sticker vinyl en de lijm worden verwijderd zonder dat je de sticker hoeft te verwarmen. Voor grote vlakken, zoals een carwrap of voor glasfolies die lastig te verwijderen is dit middel echt een uitkomt en zal veel tijd en geld besparen. Het onderstaande filmpje spreekt voor zich hoe gemakkelijk dit gaat. Let wel op lees goed de handleiding voor goed gebruik. Hierbij enkele uitgelicht:

- Nooit langer dan 30 min in laten trekken
- Geen klodders, maar goed uitrollen
- Goed de randen van auto lak (of andere ondergronden beschermen en bij lekken gelijk afdoen)
- Werkt niet op hele dikke folies zoals reflecterend.
- Een print met laminaat, zal je 2 x moeten behandelen. Eerste keer trek je het laminaat mee, tweede keer de print.

Lijmresten verwijderen met lijmresten verwijderaar

Er zijn veel lijmresten verwijderaar beschikbaar bij o.a. een bouwmarkt. Mijn advies is om specialistisch product te gebruiken die er speciaal voor gemaakt zijn. Uiteindelijk scheelt dit weer veel tijd als je met een product kan werken wat goed zijn werk doet. Bij niet te hardnekkige lijmresten is er een surface cleaner, die naast een lijmresten verwijderaar ook nog ingezet kan worden voor ontvetter voor het opplakken van nieuwe stickers. Voor de hardnekkige (of veel) lijmresten adviseer ik de Adhesive remover, deze is zeer gemakkelijk in gebruik, zie de instructies.

adhesive remover


Nieuwe sticker nodig? 

Ontwerp online een nieuwe sticker of vraag vrijblijvend een offerte aan

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »