Email: [email protected] Vragen? Bel Dr. Sticker: +31 165 534026 nl be de fr uk es

De Oracal 651 vinylfolie is een veelzijdig product dat op verschillende manieren kan worden gebruikt, zoals:

1. Belettering: Perfect voor het maken van opvallende en duurzame letters op voertuigen, ramen, deuren en muren.

2. Decals: Ideaal voor het ontwerpen van op maat gemaakte stickers en emblemen voor auto's, motorfietsen, boten, laptops en andere oppervlakken.

3. Reclame: De folie kan worden gebruikt om opvallende, weerbestendige banners en borden te maken voor zowel binnen- als buitengebruik.

4. Decoratie: Gebruik de Oracal 651 om een uniek en persoonlijk tintje te geven aan uw huis, kantoor, of winkel met muurdecoraties, raamdecoraties, en meubelbekleding.

5. Labeling: Maak duidelijke en slijtvaste labels voor gebruik in magazijnen, fabrieken, en andere omgevingen waar duidelijke identificatie nodig is.

Specificaties van Oracal 651

  • Materiaal: Hoogwaardig, gekalanderd vinyl met een dikte van 2,5 mil (0,0635 mm).
  • Levensduur: Tot 6 jaar bij buitengebruik, afhankelijk van blootstelling aan UV-straling en andere omgevingsfactoren.
  • Temperatuurbestendigheid: De folie is bestand tegen temperaturen van -40°C tot +80°C, waardoor het geschikt is voor zowel koude als warme klimaten.
  • Lijm: Solvent polyacrylaat, permanent hechtend, wat zorgt voor een sterke en langdurige hechting op een breed scala aan oppervlakken.
  • Waterbestendigheid: Dankzij de waterbestendige eigenschappen is Oracal 651 perfect voor buitentoepassingen en bestand tegen regen, sneeuw, en vocht.
  • Afwerking: Glanzend, wat resulteert in een opvallende en professionele uitstraling.
  • Kleuren: Verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waaronder zowel klassieke als trendy kleuren.

Stappenplan voor het aanbrengen van Oracal 651

Het aanbrengen van Oracal 651 vinylfolie is eenvoudig, mits u de juiste stappen volgt. Hier is een gedetailleerd stappenplan om u te helpen de folie perfect aan te brengen:

1.Voorbereiding van het oppervlak: Zorg ervoor dat het oppervlak waarop u de folie wilt aanbrengen schoon, droog en vrij van stof, vuil en vet is. Gebruik indien nodig een milde zeepoplossing en een zachte doek om het oppervlak te reinigen en laat het volledig drogen.

2. Ontwerp en snijden: Maak uw ontwerp met behulp van een geschikt grafisch programma en snijd het uit met behulp van een vinylsnijder of plotter. Verwijder vervolgens overtollig vinyl rond uw ontwerp, zodat alleen de gewenste afbeelding of tekst overblijft.

3. Overbrengen van het ontwerp: Breng een stuk applicatietape aan op het ontwerp en wrijf stevig om ervoor te zorgen dat het ontwerp goed hecht aan de tape. Verwijder voorzichtig de achterkant van het vinyl, zodat het ontwerp aan de applicatietape blijft kleven.

4. Positioneren: Plaats de Oracal 651 folie met het ontwerp op de gewenste locatie op het oppervlak en zorg ervoor dat het recht en gecentreerd is.

5. Aanbrengen van de folie: Gebruik een rakel of een soortgelijk gereedschap om de folie stevig op het oppervlak te drukken. Begin in het midden en werk naar buiten, waarbij u eventuele luchtbellen en vouwen verwijdert. Zorg ervoor dat u de randen van het ontwerp stevig aandrukt voor een goede hechting.

6. Verwijderen van de applicatietape: Trek de applicatietape langzaam en voorzichtig van het oppervlak af, terwijl u ervoor zorgt dat het ontwerp op het oppervlak blijft kleven. Als er delen van het ontwerp loskomen, drukt u de applicatietape terug en wrijft u het betreffende gebied opnieuw met de rakel.

7. Nazorg: Laat de Oracal 651 folie minimaal 24 uur rusten voordat u het oppervlak blootstelt aan water of andere invloeden van buitenaf. Dit zorgt voor een optimale hechting en duurzaamheid.

Slot

De Oracal 651 vinylfolie van Orafol is een uitstekende keuze voor een breed scala aan toepassingen, van belettering tot decoratie. Met zijn indrukwekkende specificaties, zoals een breed temperatuurbereik en waterbestendigheid, is dit product ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Door het volgen van het bovenstaande stappenplan kunt u de folie op een eenvoudige en effectieve manier aanbrengen, wat leidt tot professionele resultaten die jarenlang meegaan. Ontdek vandaag nog de veelzijdigheid van Oracal 651 en laat uw creativiteit de vrije loop!

Extra tips en trucs voor het werken met Oracal 651

Om het meeste uit uw Oracal 651 vinylfolie te halen, kunt u deze aanvullende tips en trucs in gedachten houden:

1. Opslag: Bewaar de Oracal 651 folie op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht. Dit helpt de levensduur en kwaliteit van het materiaal te behouden.

2. Luchtbellen verwijderen: Als u luchtbellen tegenkomt tijdens het aanbrengen, kunt u een naald of een scherp voorwerp gebruiken om voorzichtig een klein gaatje in de luchtbel te prikken en de lucht naar buiten te drukken met een rakel of een soortgelijk gereedschap.

3. Meerdere lagen: Oracal 651 kan in meerdere lagen worden aangebracht om complexere ontwerpen te creëren. Zorg ervoor dat u elke laag goed laat hechten voordat u de volgende laag aanbrengt.

4. Verwarmen voor complexe oppervlakken: Als u de folie op een gebogen of oneffen oppervlak aanbrengt, kunt u een föhn of warmtepistool gebruiken om het vinyl voorzichtig te verwarmen terwijl u het aanbrengt. Dit maakt het materiaal flexibeler en gemakkelijker aan te brengen op lastige oppervlakken.

5. Verwijderen van de folie: Mocht u ooit de Oracal 651 folie willen verwijderen, verwarm het dan voorzichtig met een föhn of warmtepistool om de lijm te verzachten. Trek vervolgens langzaam en voorzichtig aan de folie om deze los te maken van het oppervlak.

Conclusie :

Oracal 651 vinylfolie van Orafol is een onmisbaar hulpmiddel voor zowel professionele beletteraars als creatieve doe-het-zelvers. Dankzij de vele toepassingen, indrukwekkende specificaties en eenvoudige aanbrengmethode is het de perfecte oplossing voor al uw beletterings- en decoratiebehoeften. Door de tips en trucs in dit artikel toe te passen, kunt u uw vaardigheden met Oracal 651 verder verbeteren en verbluffende resultaten behalen die de tand des tijds zullen doorstaan.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »