Email: [email protected] Vragen? Bel Dr. Sticker: +31 165 534026 nl be de fr uk es

Wanneer er brand uitbreekt kan deze sticker je huisdier redden!

Wanneer er brand uitbreekt kan deze sticker je huisdier redden!

Elk jaar overlijden er in Nederland honderden huisdieren door woningbranden. Met onze sticker denken wij dit aantal terug te kunnen dringen. Lees snel meer...

Red uw huisdier bij calamiteiten

Een huisdier. Voor sommige mensen wordt het niet als huisdier gezien. Huisdieren worden opgenomen in gezinnen en worden daarmee bestempelt als ‘eigen kind’ of ‘jonger broertje’. Het betekent voor velen veel meer dan een dier die je eten geeft en een woning verschaft, en juist dat maakt het nog belangrijk om ze veilig te houden wanneer er iets gebeurd.

 

Ik hoor je denken: wat kan er gebeuren? Nou, eigenlijk best veel. Zo kan er een brand in je woning uitbreken of je bent zelf betrokken bij een ongeval. Op zulke momenten wordt vaak niet gedacht aan het huisdier wat zich nog in huis bevindt. Wanneer hulpdiensten arriveren bij uw woning zijn zij gericht op het redden van mensenlevens, niet op dierenlevens. Dit laatste gebeurt omdat hulpdiensten niet weten dat er huisdieren aanwezig zijn of doordat ze het in alle drukte vergeten. Erg zielig, want bij gevaar zullen uw huisdieren zich van nature verstoppen in donkere hoekjes, waardoor het nog moeilijker wordt om ze te redden. Gevolg hiervan is dat uw huisdier ernstig gewond raakt of overlijdt.

 

Het probleem ligt eigenlijk bij het feit dat brandweermannen niet weten [1] of er huisdieren zijn, [2] wat voor huisdieren het zijn en [3] hoeveel huisdieren. Dr. Sticker heeft hier een oplossing voor gevonden: de ‘Attentie! Huisdieren Aanwezig’ sticker. Deze sticker dient op de ruiten of voordeur te worden geplakt zodat hulpdiensten de sticker meteen zien wanneer ze een pand binnen gaan. Hierdoor kunnen ze gerichter zoeken en dit vergroot de overlevingskans van uw huisdier.

 

‘Attentie! Huisdieren Aanwezig' sticker

Wij willen graag dat er zoveel mogelijk huisdieren gered worden en daarom hebben we de 'Attentie! Huisdieren aanwezig' sticker uitgebracht.  Onze stickers maken meteen zichtbaar wat voor type huisdier u heeft en hoeveel. Hiermee kan de hulpdienst in één oogopslag zien waar ze naar op zoek moeten gaan.

 

Zie hieronder een voorbeeld van onze ‘Attentie! Huisdieren aanwezig’ sticker.

Cliparts zoals bovenstaande afbeelding vind u terug in onze online ontwerptool onder cliparts en dan bij de categorie 'huisdieren'. In de templates hebben wij het 'schoorsteentje' leeg gelaten zodat u zelf kunt invullen huisdieren (in dit geval honden) u in huis heeft. Naast honden hebben we ook meerdere templates van andere dieren om hier zelf stickers mee te ontwerpen. Wij bieden standaard templates aan voor de volgende huisdieren:

     -   Kat

     -   Hond

     -   Konijn

     -   Vis

     -   Muis/rat

     -   Kikker

     -   Cavia/hamster

     -   Vogel

     -   Fret

     -   Schildpad

 

 

Zit uw huisdier sticker er niet bij?

Niet getreurd! Wij hebben ook een blanco template toegevoegd als clipart. 

 

Kies deze blanco template in de ontwerptool en kies vervolgens uit een van onze andere cliparts van dieren onder de categorie 'dieren', of voeg een eigen foto of ontwerp toe aan de tool. Wees creatief, maar vergeet niet het doel wat we allemaal voor ogen hebben: het duidelijk zichtbaar maken van het type en aantal huisdieren voor hulpdiensten. Dit zouden wij dan ook zo duidelijk mogelijk naar voren brengen!

Bulldog

 

Bent u op zoek naar een totaal ander ontwerp, dan kunt u dit natuurlijk ook zelf ontwerpen in de online ontwerptool. Heeft u wat hulp nodig van onze collega's van de vormgeving? Dan kunt u hiervoor altijd een offerte bij ons aanvragen. 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »