Email: [email protected] Vragen? Bel Dr. Sticker: +31 165 534026 nl be de fr uk es

Vier tips om uw carwrap lang mooi te houden

Vier tips om uw carwrap lang mooi te houden

Een carwrap is een efficiënte en originele manier om aandacht te trekken voor uw project of uw bedrijf. Het is daarbij echter wel van belang dat uw wrap er door de jaren heen mooi en verzorgd uit blijft zien. Wij geven u hiervoor 4 tips!

Uw auto is immers een visitekaartje van uw bedrijf. Vakkundige montage en afwerking dragen uiteraard bij aan de levensduur van uw wrap, goede verzorging en nazorg is echter ook essentieel. Daarom hebben wij een aantal tips voor u om ervoor te zorgen dat de wrap niet alleen nog langer mee gaat, maar er ook lang goed uit blijft zien.

1. Maak goed schoon!

Het is belangrijk dat u uw auto na het wrappen regelmatig schoonmaakt. Doe dit het liefst met de hand om schade te voorkomen. Als u toch met uw auto door de wasstraat gaat, kies dan een voorkeur een wasstraat die geen gebruik maakt van harde borstels. Ook is het verstandig om vogelpoep of eventuele bezine-en diesel-resten direct schoon te maken. Voor het schoonmaken van de wrapping zijn speciale schoonmaakmiddelen in de verkoop, maar u kunt ook een gewone autoshampoo gebruiken. Als u gebruik maakt van een hogedrukreiniger, houdt dan voldoende afstand en zorg ervoor dat de watertemperatuur onder de 60 graden blijft, om schade te voorkomen. Ook is het belangrijk dat u uw auto na het wassen goed afspoelt met schoon water zodat er geen zeepresten op het voertuig achterblijven.


2. Houd rekening met het soort wrappingfolie

Elke wrapping kent zijn eigen voorwaarden en kwaliteiten en moet daardoor ook op andere manieren verzorgd worden. Zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent van het soort wrapping dat gebruikt is voor uw voertuig en gebruik middelen die hier geschikt voor zijn. Zo is het bij een matte autowrap belangrijk om zo min mogelijk glansmiddelen te gebruiken. Vetvlekken zoals vingerafdrukken kunnen gemakkelijk van een matte folie verwijderd worden door het gebruik van ontvettingsspray. (Benieuwd welke folies er allemaal zijn? Bekijk hier de verschillende carwrap folies die wij zelfs aanbieden)


3. Verwijder kleine krasjes

Wanneer u naar verloop van tijd kleine krasjes opmerkt in de carwrap kunt u deze gemakkelijk zelf verwijderen. Wanneer de krasjes niet te diep zijn, zijn deze zeer gemakkelijk te verhelpen door de wrapping licht te verwarmen, door bijvoorbeeld met een föhn op het oppervlak te blazen, vervolgens zullen de krasjes vanzelf verdwijnen. Soms is het zelfs al voldoende om de auto voor korte tijd in de zon te zetten, let er hierbij echter wel op dat u het voertuig hier niet te lang laat staan.

 


4. Parkeer uw auto overdekt!

Wanneer uw auto regelmatig wordt blootgesteld aan hevige regenbuien, bladval of felle zon kan uw carwrap er na verloop van tijd minder mooi uit komen te zien. Wij raden daarom aan om uw auto in een garage te parkeren of een andersoortige overdekte plaats. Wanneer dat niet mogelijk is, is het van belang om uw voertuig neer te zetten op een schaduwrijke plaats waardoor de blootstelling aan UV stralen zo veel mogelijk wordt beperkt.

Wilt u uw auto zelf gaan wrappen? Bekijk hier onze carwrapfolies 

Zelf online ontwerpen of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen voor een carwrap?
 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »