Email: [email protected] Vragen? Bel Dr. Sticker: +31 165 534026 nl be de fr uk es

Elk oppervlak beplakken

Elk oppervlak beplakken

Vaak is de vraag of elke ondergrond beplakt kan worden. Dit is afhankelijk van veel factoren. In principe is bijna elk oppervlak te beplakken, maar dit is afhankelijk van de ondergrond in verband met het juiste folie type en vooral met de belijming. Wanneer één van de factoren niet optimaal is, kan dit bijvoorbeeld zorgen voor snel loslaten, niet goed hechten en luchtbubbels. Dit kan uiteindelijk leiden tot een imperfect resultaat.

Kennis en vaardigheden: Voor een goed resultaat, verschillende tips kunnen hier aan bijdragen.

Welke soorten oppervlak zijn altijd geschikt

- Gladde muur ondergrond
- Bewerkt hout
- Vloer
- Ramen en deuren
- Plastic oppervlakte
- Meubels (kastjes, spiegels etc.)
- Auto/vrachtwagen

Natuurlijk kunnen ook structuur ondergronden bestickerd worden. Dit vraagt het juiste materiaal en de juiste expertise bij het monteren van de folie.
 

Voorwaarde voor een goed resultaat: goede voorbereiding

Het aanbrengen van een sticker is niet alleen het plakken van de sticker en u bent klaar. Nee, dit vergt enige voorbereiding van te voren om het gewenste resultaat te bereiken. De ondergrond moet grondig worden ontvet en schoongemaakt, hierna moet u zorgen dat de ondergrond goed gedroogd wordt. Wanneer de ondergrond droog is, is het ook van belang de ondergrond pluis- en stofvrij te hebben.
 

Lijmsoort in combinatie met het juiste materiaal

Na het voorwerk is de keuze van de lijmsoort van belang, welke soort moet er worden gebruikt? Dit is afhankelijk van verschillende zaken, denk hierbij aan het weer, temperatuur, hoe lang moet de sticker blijven zitten en waar wordt de sticker bevestigd.

Het gebruik van de sterkst mogelijke lijmsoort is niet altijd het juiste antwoord op de kwestie. Het gebruiken van de sterkste lijmsoort op een muur met lak is bijvoorbeeld ongeschikt. Naast het feit dat er meer lijmresten over blijven dan gemiddeld, is er zelfs de kans dat lak van de muur afgetrokken wordt.
 

Hulpmaterialen

Hier vindt u een opsomming van hulpmaterialen voor het voorwerk, aanbrengen en verwijderen van stickers.

Surface cleaner: Ontvetter die zorgt voor een schone vetvrije ondergrond.

surface cleaner


- Microvezeldoek: Zorgt voor een pluis- en stofvrije ondergrond door de zeer fijne structuur, deze structuur is kleiner dan die van stof en pluisjes. Hierdoor wordt de ondergrond volledig schoon.

vezeldoek blog van andere site

Afbeelding: schoonmaakdiscount.nl/microvezeldoek


Spatel: Bruikbaar voor het wegvegen van luchtbellen bij het aanbrengen van stickers. De spatel is ook geschikt voor verwijderen van lijmresten, omdat de spatel twee kanten heeft.
spatel-wit
Lijmresten verwijderaar: Geschikt voor het verwijderen van overgebleven lijmresten. Breng de vloeistof aan op de lijmresten, laat het enkele minuten intrekken en verwijder het gemakkelijk in combinatie met een spatel.

lijmresten


Ondersteuning nodig bij het plakken?

Bij Dr. Sticker staan er altijd vakkundige monteurs voor u klaar die langs kunnen komen voor het monteren van stickers en snijvinyl. Deze monteurs zullen zeer goed letten op bovenstaande onderdelen, hierdoor wordt u nooit teleurgesteld! Vraag vrijblijvend een offerte aan voor de montage

Bestel online de juiste sticker

Ontwerp online de gewenste sticker via de ontwerptool of vraag vrijblijvend een offerte aan:

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »