Email: [email protected] Vragen? Bel Dr. Sticker: +31 165 534026 nl be de fr uk es

Contour gesneden stickers

Contour gesneden stickers

DrSticker adviseert u graag over de juiste keuze voor materialen of technieken, met deze keer contour uitgesneden stickers.

Contour gesneden stickers (contour cut)

DrSticker adviseert u graag over de juiste keuze voor materialen of technieken, met deze keer contour uitgesneden stickers

Contour gesneden stickers ofterwijl stickers uitgesneden in elke gewenste vrije vorm is een zeer mooie maar speciale techniek wat kan zorgen voor mooie toepassingen. 

Contour stickers online te bestellen

Contouren gesneden stickers kunt u online bestellen via onze ontwerpmodule of vraag vrijblijvend een offerte aan

Contour = vrije vorm

Contour uitsnijden betekent met een snijplotter uitsnijden in elke gewenste vorm. Hierbij kunt u denken aan elke vrije vorm, dus van losse letters tot de vorm van logo / afbeelding. Er wordt gebruikt gemaakt van een digitale snijplotter die werkt met een los mes. De software zorgt ervoor dat alle gewenste vormen uitgesneden kunnen worden. Hiervoor rekenen wij maar een kleine meerprijs maar als je dit vergelijkt is het super voordelig dan druktechniek wat gebruik maakt van een stansmes, waar je minimaal 125 euro voor af dient te rekenen 

Online via onze ontwerptool bieden we 3 soorten contour gesneden opties aan:

Contour gesneden: Buitenste vorm uitgesneden
Volledig uitgesneden: Alles volledig uitgesneden
Op vel, vrije vorm: Elke vorm op het vel is vrij gesneden

Het contour snijden met een snijplotter

 

Van stickervel tot los uitgesneden contour letters

Door de grote diversiteit die contour cut met zich mee brengt kan je nu alle kanten op. Zo kunnen we zogenaamde stickervellen maken met daarop geprint diverse vormen stickers (en overige gedeelte ook meegeprint). Maar er kunnen ook volledige vrijstaande letters worden uitgesneden. De sticker wordt uitgesneden in de vrije vorm door middel van een zogenaamde half-cut. Het schutvel waar de sticker op ligt zal rechthoekig uitgesneden worden. Deze losse letters of vrije vormen werken wij nog extra af met een applicatie laag. Dit is een soort aanbrenglaag waarmee u de sticker gemakkelijk in 1 geheel kunt aanbrengen. 
 

Het voorzien van de contour gesneden sticker van een applicatielaag (aanbrenglaag)

 

Tips voor het opzetten bestanden

Gebruik programma's Adobe Illustrator of indesign. Gebruik een overlap van +/- 3 mm, geef de contour snijlijn aan in een afwijkende (bijvoorbeeld magenta) lijn. Deze lijn wordt dan niet meegeprint, maar gebruikt als snijlijn (geef dit in het bestelproces bij veld opmerkingen ook extra aan). Om contour te kunnen uitsnijden kunnen we enkel werken met vector bestanden.

Een stickervel met 10 losse contour gesneden stickers  Volledig uitgesneden levensgrootte sticker


 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »