Email: [email protected] Vragen? Bel Dr. Sticker: +31 165 534026 nl be de fr uk es

Beste temperatuur om je stickers te plakken

Beste temperatuur om je stickers te plakken

Wat vaak vergeten wordt bij het plakken van stickers, is dat de temperatuur van essentieel belang is voor een goede hechting. Zowel een te lage of te hoge temperatuur zal zijn effecten hebben op de kleefkracht van de stickers.

Ideale temperatuur om je stickers te plakken

De ideale temperatuur voor het aanbrengen van een sticker ligt tussen de 15 en 30 graden celcius. Let wel op; deze temperatuur geldt voor zowel omgeving temperatuur, maar zeker net zo voor temperatuur van de ondergrond zelf.
 

Montage bij te koude temperatuur

Wanneer de sticker toch gemonteerd wordt in te koude temperaturen, dan is de lijmlaag te hard en dikker, waardoor deze niet goed kleeft. Hulpmiddel kan zijn om de ondergrond en ook later de sticker te verwarmen met een fohn, zodat het wel de juiste temperatuur krijgt. Wees wel voorzichtig met ramen met de kans op evt ruitbreuk.

In de praktijk merken wij overigens dat montage bij rond de 10 graden niet perse voor problemen hoeft te zorgen, maar let hierbij goed dat de ondergrond niet veel kouder is dan 10 graden. Tips hierbij zijn heel simpel; Ga op een koude dag niet in de ochtend plakken maar later in de middag, zodra het warmer is. Of bijvoorbeeld bij montage van autosticker; Zet de auto even binnen in de garage om op temperatuur te komen.
 

Montage bij te warme temperatuur

Bij montage van de stickers in te warme omgeving of ondergrond, dan is de lijmlaag juist te zacht en wordt de stickers haast kauwgom-achtig. Bij te warme temperaturen raden wij niet aan om dit op te zoeken. Ga niet in de volle zon op een zomerse dag je autosticker plakken, maar zet deze op tijd binnen in de garage om af te koelen.

Zodra stickers zijn gemonteerd in juiste omstandigheden, dan kunnen de stickers temperaturen aan van -40 tot 80 graden celsius.

Bewust zijn van de juiste temperatuur van omgeving en ondergrond zal dus bijdragen aan een goede kleefkracht van de stickers.

Stickers nodig? Bestel ze online of vraag vrijblijvend een offerte aan: 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »