Email: [email protected] Vragen? Bel Dr. Sticker: +31 165 534026 nl be de fr uk es

4 tips voor schoon en vetvrije sticker ondergrond

4 tips voor schoon en vetvrije sticker ondergrond

Hoe zorg je ervoor dat de ondergrond waar je de stickers gaat opplakken goed schoon en ontvet is? Een goed schoongemaakte en vetvrije ondergrond is van essentieel belang, zodat de sticker nog voor jaren goed blijft kleven.

Tip 1: Reinig de ondergrond van los vuil zo efficient mogelijk

Uiteraard is dit afhankelijk van de soort ondergrond, een auto kunt u gemakkelijk door een wasstraat schoon laten maken en een kunststof bord kunt u gemakkelijk afspuiten met een hoge drukspuit. Belangrijkste tip hierin is, ga zo effectief mogelijk aan de slag met de middelen die voorhanden zijn. Ga niet met een klein bakje zeepsop of losse poetsdoeken aan de slag als je auto nog vol met los vuil zit, maar zet de auto in een wasbox of wasstraat.

Voor de kleinere oppervlaktes is een zeepsopje met lauw water water en afwasmiddel/ schoonmaakmiddel al voldoende. Zorg dat je alles goed schoon maakt. Elke zandkorrel die je laat zitten, zal je bij het opplakken van de sticker altijd blijven zien.
 

Tip 2: Vermijd amoniak, citroen en waxlaag

Bij het schoonmaken van de ondergrond is het wel noodzakelijk dat de volgende bestandsdelen uit te sluiten:

Amoniak: Gebruik geen amoniak bij schoonmaken, dit tast later de lijmlaag van de stickers aan
Citroen: Gebruik geen afwasmiddel met citroen, dit lost lijmlaag van de stickers na enkele maanden op.
Waxlaag: Ga niet je auto in de waxlaag zetten, voordat je de stickers gaat plakken. De wax zal zorg dagen dat de stickers niet hard genoeg zal kleven.

Tip 3: Ontvet goed de ondergrond

Als een ondergrond niet goed genoeg ontvet is, dan zal de sticker niet kleven. Vet zorgt ervoor dat de lijmlaag zich niet kan hechten aan de ondergrond. Ontvetten kan simpel met zeepsop (water met een druppel dreft, let op zonder citroen), maar nog beter is om een speciale ontvettingsmiddel te gebruiken. Deze middelen zijn krachtiger en sneller in gebruik dan een zeepsop.
 

Tip 4: Maak ondergrond weer droog en stofvrij met een microvezel doek

Zorg dat er geen ontvetter of andere middelen meer op de ondergrond zit en maak de ondergrond weer stofvrij. Logischerwijs kunnen deze middelen dan geen invloed meer uitoefenen op de sticker en zullen stofdeeltjes niet te zien zijn onder de sticker. Een microvezel doek heeft als eigenschap dat het stof aantrekt, dit werkt erg prettig

Nog geen sticker? Bestel deze online of vraag vrijblijvend een offerte aan:

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »