Email: [email protected] Fragen? Wenden Sie sich an Dr. Sticker: +49 (0)211 38789298 nl be de fr uk es

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties

Lees hier meer over onze aanleverspecificaties en tips voor het opzetten van deze bestanden

Aanleverspecificaties

Om teleurstellingen te voorkomen hebben wij de volgende aanleverspecificaties opgesteld.  

Gewenste bestandsformaten zijn bij voorkeur

  • PDF
  • JPG
  • EPS
  • Ai

Indien niet anders mogelijk dan kunnen ook de volgende bestandsformaten

  • TIFF
  • PNG
  • PSD
  • SVG

Hierbij treft u de meest belangrijke tips bij het opstellen van uw bestanden. 
 

Afloop / snijmarge stickers

Wij snijden onze producten digitaal met een snijmachine. Bij het digitaal snijden van stickers is het nodig om rekening te houden met een afloop, zo heeft de snijmachine namelijk een snijmarge. Hiermee voorkomt u dat er bijvoorbeeld witte randen ontstaan of er delen wegvallen. 3 mm afloop aan alle zijdes is in principe voldoende. Is uw gewenste sticker 60 mm x 60 mm levert u uw bestand dus aan op 66 mm x 66 mm. Gebruik hiervoor wel de daartoe geschikte software voor het ontwerpen. Vermijd Office programma’s.


 

 

Lettertypes omgezet naar contouren

Een van de meest voorkomende problemen bij bestanden zijn dat  de lettertypes niet goed zijn omgezet naar lettercontouren. Dit heeft als consequentie dat als wij het font niet in ons bezit hebben deze niet goed wordt weergeven.  Het omzetten naar lettercontouren kan simpel in bijvoorbeeld programma als illustrator met sneltoets CTRL – SHIFT –O . Andere optie is dat het lettertype als ttf Font wordt nagestuurd. (Deze staan op uw PC bij configuratiescherm / lettertypes)

 

 

Resolutie

Voor ons printwerk houden we een minimale resolutie aan van 300 dpi op ware formaat. Een goed opgezet vector bestand heeft altijd de juiste resolutie. Mocht je er niet aan uitkomen kun je altijd contact opnemen met onze vormgevers die hier ondersteuning bij kunnen bieden. 

 

Kleuropbouw CMYK

Wij printen op basis van 4 kleuren: Cyaan, Magenta, Yellow en Black (CMYK). Als uw bestand is opgebouwd uit PMS kleuren, dan zijn deze benaderbaar maar geen garantie op 100% kleurmatch zoals bij drukwerk. Gebruik in uw ontwerp betrouwbare kleurprofielen zoals ISO-Coated.

 

 

Diep zwart

De kleur zwart is altijd een groot discussie punt binnen de drukwereld. C0%, M 0%, Y 0%, K 100% is in ieder geval NIET de juiste waarde, hiermee krijg je een grijze kleur en dus niet diepzwart.
Ons advies voor diepzwart is: C 30%, M 30%, Y 30%, K 100%


Afvlakken van transparanties

Indien u ontwerp transparantie bevat dient het bestand nog wel worden afgevlakt. Bij afvlakken worden transparante illustraties verdeeld in vector en raster gebieden. Zorg hierbij voor juiste pdf instellingen, goede tips kan je lezen o.a. hulpforum van Adobe.

 

 

Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »