Email: [email protected] Vragen? Bel Dr. Sticker: +31 165 534026 nl be de fr uk es

Verkiezingstijd! Zorg voor een veilige royuting 

Door het RIVM zijn er 7 verschillende maatregelen vastgesteld waar de stembureaus zich aan moeten houden.

De zeven maatregelen zijn: 

  1. In het stemlokaal moeten kiezers en stembureauleden 1,5 meter afstand van elkaar houden. Er moeten vaste looproutes worden aangeduid. Zorg ervoor dat er ten alle tijden anderhalve meter afstand gehouden kan worden in het stemlokaal, zowel door de kiezers en stembureauleden onderling, als door de kiezers en stembureauleden met elkaar. Plaats kuchschermen tussen de stembureauleden. 
  2. Ventilatie van de stembureaus. Vuile lucht moet afgevoerd worden en verse buitenlucht moet worden aangevoerd.
  3. Toegang tot het stemlokaal. Er mogen niet te veel kiezers tegelijkertijd in het stemlokaal zijn. Als kiezers buiten het stemlokaal moeten wachten dient er ook in de wachtrij 1,5 meter afstand gehouden worden
  4. Hygiëne in het stemlokaal. Er moeten extra hygiënische maatregelen getroffen worden, zoals het desinfecteren van de handen door de kiezers, het dragen van handschoenen door stembureauleden die de stempassen en identificatiebewijzen van kiezers controleren. Ook potloden, stemhokjes en eventuele andere hulpmiddelen moeten moeten minimaal elk half uur schoongemaakt worden. 
  5. Gezondheidscheck. Voor zowel de kiezers als de stembureauleden geldt dat zij alle vragen van de gezondheidscheck met NEE moeten kunnen beantwoorden. Kiezers moeten ook gewezen worden op het feit dat zij een andere kiezer een volmacht kunnen verlenen als de kiezer wel klachten heeft.  
  6. Persoonlijke beschermingsmiddelen voor stembureauleden en kiezers. Gebruik van een mondneusmasker is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder (dus alle kiezers) binnen het stemlokaal. Een faceshield is geen alternatief voor een mondkapje voor publiek gebruik. (Er geldt een uitzondering voor personen die vanwege hun beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen.)
  7. Communicatie/voorlichting. Voorafgaand aan de verkiezingsdag zullen de verschillende maatregelen aan de kiezers duidelijk worden gemaakt door middel van een voorlichtingscampagne. 

 

Om gemeenten te helpen met het voldoen aan de verschillende richtlijnen tijdens de nationale verkiezingen heeft Dr.Sticker een aantal verschillende producten beschikbaar. Zo zijn er zes verschillende vloerstickers die gebruikt kunnen worden voor het aanduiden van de looproute en de 1,5 meter afstandsregels. Hiermee kan in de stemlokalen duidelijk aangegeven worden welke richting kiezers aan moeten houden en waar de ingang en uitgang van het stembureau is. Ook is er een vloersticker die aangeeft waar kiezers moeten wachten. Daarnaast biedt Dr.Sticker ook posters aan met hierop alle verschillende COVID-19 regels. 

Ook voor het voldoen aan de richtlijnen omtrent de hygiëne binnen de stemlokalen heeft Dr.Sticker een aantal producten beschikbaar. Zoals een desinfectiezuil in stembureau design, desinfectie handgel en professionele reiniger

De verschillende corona producten speciaal voor de 2022 gemeenteraadsverkiezingen zijn gemaakt van goede kwaliteit. De vloerstickers zijn zowel binnen als buiten te gebruiken op elk type vlakke ondergrond. De stickers zijn afgewerkt met een antislip laag en hebben een hightack belijming die ervoor zorgt dat de sticker goed blijven zitten, maar ook weer makkelijk te verwijderen zijn. Zeker voor een tijdelijke toepassing zoals de verkiezingen is dit zeer belangrijk. 

Op zoek naar andere ‘houd afstand’-hulpmiddelen, dan bieden wij nog een groot aantal andere soorten producten aan in onze webshop. Bekijk deze producten hier

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »