Email: [email protected] Vragen? Bel Dr. Sticker: +31 165 534026 nl be de fr uk es

Welke sticker moet ik kiezen?

Welke sticker moet ik kiezen?

Bij Dr.Sticker zijn wij trots op het feit dat wij een groot aantal verschillende materialen aanbieden, voor iedere toepassing hebben wij wel een geschikt materiaal. Ben je op zoek naar stickers maar weet je niet precies welk materiaal het beste geschikt is voor jouw toepassing? Lees dan snel verder en leer alles over onze materialen.

Standaard stickers 

Onze standaard materialen zijn echte alleskunners, voor de meeste toepassingen kan je dus gewoon één van deze standaard sticker soorten kiezen. Ben je op zoek naar stickers voor promotionele toepassingen of misschien voor op je producten? Dan zijn deze standaard stickers vaak de juiste keuze. Je hebt hierbij de keuze uit 3 verschillende varianten. 

 

Stickervinyl glans of mat

Kies je voor stickers van een glanzend of mat stickervinyl dan kies je voor een sticker die toe te passen is voor bijvoorbeeld uitdeel stickers, productlabels of andere kortdurende toepassingen. Deze stickers zijn namelijk gemaakt van een monomeer stickervinyl dat met weersbestendige inkt wordt bedrukt. De stickers zijn zowel binnen als buiten te gebruiken, maar hebben buiten wel een kortere levensduur dan als je deze binnen toepast. Voor het beste resultaat plak je deze stickers op een vlakke ondergrond. 

 

Transparante stickers inclusief of exclusief wit inkt

Ben je op zoek naar net een wat andere sticker? Een sticker met transparante delen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Deze stickers zijn ideaal om bijvoorbeeld op glazen of andere doorzichtige ondergronden te plakken. Plak ze op je raam of op een glazen pot, het kan allemaal. Deze stickers zijn gemaakt van een transparant monomeer materiaal en is geschikt om op vlakke ondergronden te plakken.

 

Bij deze stickers is het belangrijk om de juiste keuze te maken tussen stickers met of zonder extra dekwit. Doordat de opdruk op deze transparante folie ook met deels transparante inkt wordt geprint schijnen gekleurde delen van het ontwerp nog door. Je krijgt dan een soort glas-in-lood effect. Is dit niet de bedoeling dan kan je het beste kiezen voor stickers met dekwit. Dit dekwit wordt dan achter de gekleurde delen geprint. Let op! Bij stickers met enkel een witte opdruk moet je altijd kiezen voor stickers met wit inkt. Wit wordt normaliter namelijk niet geprint. Bij stickers op witte folie is de folie de witte kleur in de stickers, bij transparante stickers wordt alles dat wit is in je design dus transparant als je kiest voor stickers zonder dekwit. 

 

Wanneer kan je dan wel kiezen voor transparante stickers zonder dekwit? Wanneer je stickers op een witte ondergrond geplakt worden of de stickers alleen een zwarte opdruk hebben, dan zijn transparante sticker exclusief wit inkt de juiste keuze. Voor meer informatie over transparante sticker met dekwit kan je 1 van onze oudere blogs lezen transparant-vinyl & stickers-met-witte-inkt

 

Stickervinyl met laminaat

De laatste standaard optie zijn de stickers met een glans of mat laminaat. Deze stickers gemaakt van een polymeer stickervinyl zijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan toepassingen. Dit materiaal kun je binnen en buiten gebruiken en kunnen op licht gebogen ondergronden geplakt worden. Door de extra beschermende laminaatlaag zijn deze stickers extra krasvast en zullen de kleuren in het ontwerp langer kleurecht blijven. Deze stickers zijn dan ook de ideale optie voor als je stickers zoekt met een middellange tot lange levensduur. 

 

Voorbeelden van toepassingen voor deze stickers zijn stickers voor op auto’s, fietsen of andere voertuigen met redelijke vlakke ondergronden. Op gestucte muren kunnen deze stickers gebruikt worden, maar bijvoorbeeld ook voor op machines (zolang die niet met chemicaliën in aanraking komen) zijn deze stickers geschikt. Het is bij deze stickers wel belangrijk om er rekening mee te houden dat zij enkel op licht gebogen ondergronden geplakt kunnen worden.  

 

 

Zit tussen tussen deze standaard opties niet het juiste materiaal voor jou? Wees niet getreurd, Dr.Sticker is trots op het feit dat wij een groot aantal materialen aanbieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van speciale voertuig stickers, raamstickers of machine stickers?

 

Voertuigstickers

Zoals al aangegeven kunnen voor de meeste toepassingen de standaard polymeer stickers met mat of glans laminaat gebruikt worden. Dit materiaal is geschikt voor licht gebogen ondergronden, de stickers van dit materiaal kan je dus op de meeste delen van voertuigen plakken. Heb je stickers nodig die over sterk gebogen of extreem oneffen delen van de auto geplakt moeten worden, dan kan je beter kiezen voor stickers van carwrap materiaal

 

Deze stickers worden geprint op een gegoten stickervinyl die zich goed vormt naar de ondergrond waarop hij gemonteerd wordt. Door het extra laminaat zijn de stickers ook extra krasbestendig en zal de kleurechtheid van de stickers langer behouden worden. 

 

Raamstickers

Raamstickers zijn er in allerlei soorten materialen, het eerdere genoemde transparante stickervinyl is één van de veel voorkomende materialen die gebruikt wordt voor raamstickers. Met transparante stickers kan je je ontwerp mooi terug laten komen op het raam, ook als er kleine onderdelen in het ontwerp zitten die niet volledig contour gesneden zouden kunnen worden. En wanneer je de het design in onze ontwerptool spiegelt dan kan je de stickers als een binnenruit sticker gebruiken. Je plakt de sticker dan aan de binnenkant van het raam, maar ziet de opdruk aan de buitenkant in de juiste richting. Op deze manier zullen je stickers een langere levensduur hebben, ze worden tenslotte niet blootgesteld aan de weersomstandigheden van buiten. 

 

Ben je juist op zoek naar een tijdelijke oplossing? Dan zijn de statische stickers een goede keuze. Door de statische lading in ruiten blijven deze stickers goed zitten, maar zijn ze ook weer gemakkelijk te verwijderen en verplaatsen. De stickers zijn dus meerdere keren te gebruiken. 

 

Behoefte aan meer privacy? Je raad het al, ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. In onze ontwerptool bestel je gemakkelijke one way vision of gezandstraalde stickers. 

 

Ben je op zoek naar stickers gemaakt van zandstraalfolie ook wel melkglas folie genoemd? De stickers van dit materiaal zijn een ideale manier om voor wat meer privacy te zorgen in je huis of op kantoor. De folie laat licht door, maar het is moeilijk om door de folie heen te kijken, je ziet enkel de schimmen/contouren van hetgeen dat aan de andere kant van de folie staat. Bedruk de folie met je eigen logo of ander eigen ontwerp. 

 

Je kan de onbedrukte folie eventueel ook per strekkende meter kopen in onze webshop 

 

Op zoek naar een manier om reclame te maken en tegelijkertijd de inkijk tegen te gaan? Dan zijn de one way vision stickers een ideale oplossing. Door de kleine gaatjes in de folie kan er van binnen gewoon naar buiten gekeken worden, maar is van buitenaf alleen de opdruk te zien. Let op! ‘s avonds komt het inkijkwerende effect te vervallen. 

 

Vloerstickers

Stickers voor op vloeren zijn net even wat lastiger dan standaard stickers, hier wordt namelijk overheen gelopen. De stickers hebben daarom naast een extra beschermlaag ook een extra antislip bescherming nodig, je wilt tenslotte niet dat je klanten of bezoekers uitglijden over de stickers. Het antislip laminaat zorgt naast het antislip effect ook voor de kras- en weersbestendigheid van de stickers. 

 

Deze stickers zijn beschikbaar in 2 verschillende materialen, namelijk een licht klevend materiaal en een hard klevend materiaal. Voor intern gebruik op vlakke ondergronden is de licht klevende variant een prima keuze, wil je de stickers echter buiten of op vloeren met reliëf plakken dan kun je beter kiezen voor de hard klevende variant. 

 

Machine stickers

Ook voor machine stickers kunt u kiezen tussen twee soorten materialen. De standaard machine stickers worden geprint op een polymeer materiaal met glans of mat laminaat. Deze stickers zijn op de meeste machines te gebruiken, heeft u echter een machine die afgewerkt is met een poedercoat of een machine die vaak met chemicaliën in aanraking komt? Dan kunt u beter kiezen voor de hard klevende variant. Deze stickers zijn gemaakt van een gegoten stickervinyl met een extra sterke lijmlaag en afgewerkt met een mat of glans laminaat. Op een poedercoat blijven de stickers door deze extra hard klevende lijmlaag goed zitten en door het laminaat is het materiaal extra beschermd tegen chemicaliën en andere stoffen waarmee de sticker in aanraking zou kunnen komen. 

 

Stickers op rol

 

Naast stickers per stuk of per vel bieden wij ook stickers op rol aan. Hierin kan je via onze online ontwerptool kiezen uit drie standaard materialen, PP glans wit, PET glans transparant of papier wit. Ook hanteren wij hiervoor in de ontwerptool een aantal standaard formaten en aantallen. Zit het voor u gewenste aantal of formaat hier niet tussen, stuur ons dan gerust een aanvraag via de mail, naast de standaard formaten en aantallen bieden wij namelijk nog meer opties aan. Dit geldt ook voor de materialen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar stickers met een matte uitstraling, ook dan kan je deze bij ons bestellen. Voor alle verschillende opties omtrent de stickers op rol kan je contact met ons opnemen via de mail [email protected] 

 

Speciale stickers

Op zoek naar de echt speciale stickers? Ook dan hebben we genoeg keuze voor je. Wat dacht je van Ultra Destructable stickers of misschien juist tijdelijke textielstickers? Of maak het allemaal net wat bonter met fluor of reflecterende stickers. Wij vertellen je graag wat meer over deze vreemde eendjes in de stickerwereld.

 

Ultra Destructable

De naam is misschien wat verwarrend, waarom zou je stickers willen gebruiken die extreem vernietigbaar zijn? Maar toch is deze naam perfect voor deze stickers, ze zijn namelijk gemaakt van een materiaal dat afbrokkelt in kleine stukjes zodra iemand deze probeert te verwijderen. Deze stickers zijn dus hufterproof en ideaal voor gebruik als bijvoorbeeld keuringsstickers of machine stickers. 

 

Doming stickers

Stickers zijn meestal tweedimensionale, maar wist je dat je ook 3D stickers kan maken? Dit noemen we doming stickers (ook wel domed stickers, gel stickers of bolle stickers genoemd). Hierbij worden stickers geprint op stickervinyl afgewerkt met een polyurethaan glasheldere hars toplaag. Deze toplaag zorgt voor het driedimensionale effect van de stickers en zorgt er gelijk voor dat de stickers extra beschermd zijn tegen externe factoren zoals weersomstandigheden en UV-straling. Deze stickers worden veel in de auto-industrie gebruikt om de merken te markeren, maar komen in veel verschillende sectoren terug om producten een mooie uitstraling te geven en gelijk voor herkenning te zorgen bij de koper van het product.

 

Reflecterende & fluoriserende stickers

Stickers nodig die extra goed opvallen? Probeer dan eens onze reflecterende of fluoriserende stickers. 

 

De reflecterende stickers worden geprint op een witte weersbestendige retro-reflecterende folie. Ze worden vaak gebruikt voor verkeersinformatie of waarschuwingsstickers, maar kunnen ook gebruikt worden als bijvoorbeeld kentekenstickers. Let wel op, alle bedrukte delen zullen niet meer reflecteren. 

 

De fluoriserende stickers zijn ook lekker opvallend. Deze stickers worden geprint op een gele of oranje/rode folie, de keuze is aan jou. Dit gegoten stickervinyl is overdag goed opvallend, maar deze folie is ook zeker bij schemering en slechte zichtbaarheid extra opvallend. Net als bij de reflecterende stickers geldt hier dat de bedrukte delen van de stickers niet meer fluoriserend zullen zijn. 

 

Op zoek naar de onbedrukte varianten van deze folies? Bestel deze dan eenvoudig via onze webshop reflecterend & fluoriserend 

 

Textielstickers

Stickers nodig voor een beurs of conferentie? Dan kunnen textielstickers zeker niet missen. Deze textielstickers zijn namelijk de ideale stickers voor naamstickers! De stickers blijven goed kleven op textiel, maar zijn aan het einde van de dag ook weer gemakkelijk te verwijderen zonder lijmresten achter te laten op de kleding. De stickers zijn met watervaste stift te beschrijven.

 

Magneetstickers

Dan zijn er ook nog de magneetstickers, de naam zegt het al dit zijn stickers die geprint worden op magnetische folie. Deze folie is 0.9 millimeter dik, een stuk dikker dan de stickers van stickervinyl, en blijft niet door een lijmlaag maar door magnetische kracht op de ondergrond zitten. Deze stickers zijn ideaal voor (tijdelijke) reclameboodschappen op voertuigen of andere metalen/stalen ondergronden. 

 

Ben je er na het lezen van deze blog nog steeds niet helemaal aan uit? Neem dan gerust nog even contact met ons op via [email protected] of telefonisch via 0165-534026

 

 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »