Email: [email protected] Vragen? Bel Dr. Sticker: +31 165 534026 nl be de fr uk es

Spaakbeschermer stickers

Spaakbeschermer stickers

Heeft u een rolstoel en wilt u er een persoonlijke uitstraling aan toevoegen? Dan zijn de spaakbeschermer stickers van Dr. Sticker iets voor u! Hieronder vindt u handige informatie over spaakbeschermers en onze spaakbeschermer stickers.

Bestel hier uw eigen spaakbeschermers stickers

Wat zijn spaakbeschermers?

Een spaakbeschermer is een ronde plaat met in het midden een kleine opening. Deze plaat wordt aan de voorzijde van een wiel voor de rolstoel bevestigd en bedekt als het ware alle spaken van het wiel. De kleine opening in het midden zorgt ervoor dat de knop, waarmee het wiel er vanaf gehaald kan worden, vrij is. Er zijn spaakbeschermers in allerlei soorten en maten.

Spaakbeschermers zijn nodig bij actief gebruik van de rolstoel. Ze beschermen de spaken en voorkomen dat vingers of kleding tussen de spaken komen. Spaakbeschermers dienen dus voor meerdere toepassingen, niet alleen voor het opfleuren van de rolstoel.

Vooral bij actief en sportief gebruik zoals rolstoelbasketbal en rolstoelrugby wordt er ook gebruik gemaakt van spaakbeschermers. Dit is verplicht om schade aan de spaken en blessures te voorkomen. Het opfleuren van de rolstoel kunt u zien als creatieve bijzaak.
 

Trends en inspiratie

Als u op zoek bent naar een spaakbeschermer sticker om uw rolstoel aan te kleden kunt u bij Dr. Sticker terecht! In het uitgebreide assortiment van Dr. Sticker kunt u stickers vinden die worden gemaakt van hoogwaardige materialen, die langdurig gebruik garanderen. De gelamineerde spaakbeschermer stickers van Dr. Sticker zijn weers- en krasbestendig. Ze zijn te verkrijgen in 2 formaten en zijn uitgesneden in de vorm van de spakenbescherming (inclusief de opening in het midden), zodat ze gemakkelijk geplaatst kunnen worden.

Enkele voorbeelden uit het assortiment:

 • Rolstoel stickers: Rozen uit de categorie ‘Bloemen
 • Rolstoel stickers: Zonsondergang uit de categorie ‘Landschap
 • Rolstoel stickers: Koptelefoon uit de categorie ‘Muziek
   

Sinds kort heeft Dr. Sticker een aantal nieuwe modellen spaakbeschermer stickers met onder andere:

Ook zijn er voor de zakelijke markt spaakbeschermer stickers zoals:

 • Bedrijven
 • Pretparken
 • Ziekenhuizen
   

Afmetingen

Wij bieden spaakbeschermer stickers aan in verschillende maten:

 • 45 cm x 45 cm (17,72 inch) geschikt voor 20 - 22 inch spaakbeschermer
 • 49 cm x 49 cm (19,29 inch) geschikt voor 22 - 24 inch spaakbeschermer

De opening in het midden heeft een diameter van 10 cm  (3,94 inch)
Dit is in feite bij iedere formaat hetzelfde. Als u eigen spaakbeschermer van deze afmeting afwijkt, kunt u dit natuurlijk aangeven.
 

Vergoedingsmogelijkheden

Een rolstoel kan worden uitgerust met allerlei accessoires. Spaakbeschermers vallen onder de categorie ‘nuttige accessoires’. Uw gemeente is alleen verplicht accessoires te verstrekken die voor u medisch noodzakelijk zijn. 

Als u een vergoeding voor zorg op basis van de Wlz nodig heeft, dan moet u die vergoeding aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). U kunt daarvoor terecht bij het CIZ-kantoor in uw regio. Let op: er kan gevraagd worden voor een eigen bijdrage.

Voor onafhankelijke informatie over vergoedingen en regelingen: https://www.regelhulp.nl/

Eigen rolstoel stickers

Heeft u liever rolstoel stickers met uw eigen ontwerp, dan kunt u uw eigen foto of illustratie aanleveren. De vormgevers van Dr. Sticker zullen uw ontwerp aan de vorm aanpassen en optimaliseren. Zo zult u uw eigen rolstoel altijd en overal herkennen! Bestel hier uw eigen ontwerp

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »