Email: [email protected] Vragen? Bel Dr. Sticker: +31 165 534026 nl be de fr uk es

Hoe bestel ik bedrukte tape?

Hoe bestel ik bedrukte tape?

Waarom zou je saaie verpakkingstape gebruiken als je ook tape bedrukt met je eigen logo kan gebruiken? De voordelen van bedrukte tape en de beste manier om dit product bij Dr.Sticker te bestellen lichten wij graag toe in deze blog.

Waarom bedrukte tape?

Als bedrijf is het hebben van merkbekendheid en klantbetrokkenheid zeer belangrijk. Want zodra je naam bij meer mensen bekend is zullen ook meer mensen aan je merk en producten denken wanneer zij iets nodig hebben. Ook zullen zij dan sneller jouw bedrijf of product aan anderen gaan aanraden. Ook klantbetrokkenheid is belangrijk voor een bedrijf, je hebt als bedrijf ambassadeurs nodig, mensen die loyaal zijn aan jouw bedrijf en die jouw diensten aan anderen aanbevelen. 

 

Maar waarom dan bedrukte tape? Met bedrukte tape maak je het plaatje helemaal af. Bedrukte tape is net even wat anders dan stickers, maar ook deze tape kan je bij Dr.Sticker bestellen. In tegenstelling tot stickers gebruik je bedrukte tape meestal niet om op je producten te plakken, maar juist om de verpakking waarin je producten verpakt zitten dicht te plakken. Voor jou als bedrijf is het aanbrengen van de bedrukte tape de laatste stap in het proces, maar voor de klant is het juist het eerste dat zij zien. Wanneer de klant het pakket van de bezorgdienst ontvangt is het voor hen gelijk duidelijk van wie het pakketje af komt. 

 

Heb je al gepersonaliseerd verpakkingsmateriaal in gebruik? Bedrukte tape zorgt voor net even wat extra’s. Kies er bijvoorbeeld voor om niet je bedrijfslogo, maar juist je slogan of iets anders herkenbaars op de tape te printen. Het verpakkingsmateriaal zorgt voor de herkenning bij de klant, maar de bedrukte tape kan juist datgene zijn dat bij de klant blijft hangen. Is het bestellen van geprint verpakkingsmateriaal nog net even een stapje te ver, dan is bedrukte tape een mooie optie om toch voor herkenning te zorgen bij je klanten. Zij ontvangen dan niet zomaar een saai bruin pakketje, maar een pakket dat mooi is dichtgetaped met tape met je eigen logo er op. 

 

Kortom, bedrukte tape is een ideale manier om de customer journey helemaal af te maken. 

 

Welke soort bedrukte tape past het beste bij mij?

Dr.Sticker biedt bedrukte tape aan in een aantal verschillende materialen en breedtes. Je kan de tape in 5 verschillende materialen bestellen, namelijk PVC tape, gekleurde PVC tape, papieren tape, PP Acrylic tape en PP Hotmelt tape. Al deze varianten tape hebben zo hun eigen voor- en nadelen en daar vertellen we je graag wat meer over. 

 

PVC tape & gekleurde PVC tape

PVC tape is een voor veel toepassingen de perfecte oplossing. Deze tape heeft een hoge kleefkracht en rekbaarheid. De tape is daarom uiterst geschikt om te gebruiken voor het dichtplakken van kartonnen verpakkingen. Ook is de tape bestand tegen vocht, geluidsarm en licht afrolbaar. Als je veel dozen inpakt is het wel zo fijn dat de tape geluidsarm is en ook dat deze licht afrolt bij het verpakken, deze tape is dus een goede oplossing. Naast dat deze tape bestand is tegen vocht kan deze tape ook goed tegen temperatuurschommelingen. Verpakkingen blijven daardoor beter gesloten, ook bij blootstelling aan wisselende temperaturen.   


Oké, nu weet je wat meer over de eigenschappen van de PVC tape, maar in welke kleuren kan je ze krijgen? De standaard bedrukte PVC tape is beschikbaar in wit, bruin of transparante tape. De opdruk werkt het beste wanneer deze een donkere kleur en niet al te veel kleine onderdelen heeft. Naast de standaard opties bieden wij ook de mogelijkheid aan om gekleurde bedrukte PVC tape te bestellen. Er zijn 7 verschillende kleuren mogelijk, rood, licht blauw, geel, groen, oranje, zwart, en tegen een meerprijs fluor oranje. 

 

De tape is te bedrukken in 1, 2 of 3 drukkleuren en kan tegen een meerprijs ook diapositief bedrukt worden. Hierbij wordt het ontwerp uitgespaard en juist de delen om het ontwerp heen bedrukt. 

 

Papieren tape

Met papieren tape kies je voor een milieuvriendelijke optie, de tape kan gewoon op de verpakking blijven zitten als je deze recyclet, de tape is namelijk volledig recyclebaar. Net zoals PVC tape is papieren bedrukte tape ook geluidsarm en licht afrolbaar. Echter, in tegenstelling tot de PVC tape is deze tape niet zo goed bestendig tegen vocht en heeft deze een wat minder goede kleefkracht. Voor het dichtplakken van kartonnen dozen met een lichtere inhoud is dit nog steeds een goede oplossing, maar bij een wat zwaardere inhoud raden wij een PVC tape aan. 

 

De tape is beschikbaar in een bruine of witte/crème kleur en is te bedrukken met 1, 2 of 3 drukkleuren. Let op! Deze tape is niet te bedrukken met witte inkt. Ook raden wij het af om de tape diapositief te bedrukken. 

 

PP Acrylic tape

Ook de PP Acrylic tape is een milieuvriendelijke optie. Een speciale eigenschap van deze tape is het feit dat deze tape een lage aanvangskleefkracht heeft, maar dat de kleefkracht toeneemt naarmate de tape langer vastzit. De tape heeft uiteindelijk dus een hoge kleefkracht zoals de eerder genoemde PVC tape. In vergelijking met de PVC tape is deze tape echter niet rekbaar en ook niet bestand tegen vocht, hou hier dus zeker rekening mee met het maken van de keuze voor deze tape. Wel is deze tape net zoals de andere twee soorten low noise en licht afrolbaar. 

 

Deze tape is beschikbaar in een witte, bruine of transparante variant en is te bedrukken in 1, 2 of 3 drukkleuren. Voor de beste kleurechtheid raden wij aan om voor de wit gekleurde tape te kiezen. Ons advies is om deze tape niet diapositief te bedrukken.      

 

PP Hotmelt tape

Als laatste materiaalsoort is er nog de PP Hotmelt tape. Deze tape heeft een sterke aanvangskleefkracht door de hotmelt belijming en is goedkoper dan de PVC tape. Tevens is de bedrukte tape van dit materiaal beter te gebruiken in koudere omgevingen dan de PVC tape, die het beste te gebruiken is bij kamertemperatuur. Wanneer je gebruik maakt van een dozensluitmachine is dit door de hoge aanvangskleefkracht de ideale oplossing. Het nadeel van deze folie is het feit dat, in tegenstelling tot de andere drie soorten tape, deze tape niet geluidsarm is.  

 

Ook deze variant is beschikbaar in drie soorten basiskleuren, wit, bruin of transparant, en te bedrukken in 3 drukkleuren. Wel raden wij af om deze tape diapositief te bedrukken, hiervoor kan je beter PVC tape gebruiken. Er is dus genoeg keuze wanneer je kiest voor bedrukte tape. Overtuigd van de kracht van dit product? Bestel dan eenvoudig je eigen bedrukte tape via onze webshop of vraag een offerte bij ons aan via de mail.   

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »