Email: [email protected] Vragen? Bel Dr. Sticker: +31 165 534026 nl be de fr uk es

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties

Lees hier meer over onze aanleverspecificaties en tips voor het opzetten van deze bestanden

Aanleverspecificaties

Om teleurstellingen te voorkomen hebben wij de volgende aanleverspecificaties opgesteld.  

Gewenste bestandsformaten zijn bij voorkeur

  • PDF
  • JPG
  • EPS

Indien niet anders mogelijk dan kunnen ook de volgende bestandsformaten

  • TIFF
  • PNG
  • PSD

Hierbij treft u de meest belangrijke tips bij het opstellen van uw bestanden. 
 

Afloop / snijmarge

Wij snijden onze producten digitaal, hierin is het wel nodig dat u rekening houd met een afloop. Hiermee voorkomt u dat er bijvoorbeeld witte randen ontstaan of er delen wegvallen. 3 mm afloop aan alle zijdes is in principe voldoende. Gebruik wel daartoe geschikte software  voor het ontwerpen. Vermijd Office programma’s.

 

Lettertypes omgezet naar contouren

Een van de meest voorkomende problemen bij bestanden zijn dat  de lettertypes niet goed zijn omgezet naar lettercontouren. Dit heeft als consequentie dat als wij het font niet in ons bezit hebben deze niet goed wordt weergeven.  Het omzetten naar lettercontouren kan simpel in bijvoorbeeld programma als illustrator met sneltoets CTRL – SHIFT –O . Andere optie is dat het lettertype als ttf Font wordt nagestuurd. (Deze staan op uw PC bij configuratiescherm / lettertypes)

 

Resolutie

Zie ook eerdere blog. Voor ons printwerk houden we een minimale resolutie aan van 300 dpi op ware formaat.  Een goed opgezet vector bestand heeft altijd de juiste resolutie. 

 

Kleuropbouw CMYK

Wij printen op basis van 4 kleuren: Cyaan, Magenta, Yellow en Black (CMYK). Als uw bestand is opgebouwd uit PMS kleuren, dan zijn deze benaderbaar maar geen garantie op 100% kleurmatch zoals bij drukwerk. Gebruik in uw ontwerp betrouwbare kleurprofielen zoals ISO-Coated.
De kleur zwart is altijd een groot discussie punt binnen de drukwereld. C0%, M 0%, Y 0%, K 100% is in ieder geval NIET de juiste waarde, hiermee krijg je een grijze kleur en dus niet diepzwart.
Ons advies voor diepzwart is: C 50%, M 40%, Y 40%, K 100% 

Afvlakken van transparanties

Indien u ontwerp transparantie bevat dient het bestand nog wel worden afgevlakt. Bij afvlakken worden transparante illustraties verdeeld in vector en raster gebieden. Zorg hierbij voor juiste pdf instellingen, goede tips kan je lezen o.a. hulpforum van Adobe
 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »